Як відновити втрачені документи в Дії: докладна інструкція

В державному порталі «Дія» з’явилась унікальна можливість: тепер громадяни зможуть дистанційно відновлювати свої втрачені або прострочені документи. Отже, дублікат важливих документів стало отримати ще простіше. Раніше для цього необхідно було відвідувати ДРАЦС. Але зараз в «Дії» можна відновити наступні документи: свідоцтво та виписки про народежння/смерть, зміну імені, реєстрацію чи розірвання шлюбів.


При прострочці документів

Якщо термін дії вашого паспорту закінчився, для цього ви необхідні мати такі документи:

  • паспорт громадянина України у формі картки чи книжечки;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Іноземці, або особи без громадянства мають надати:

  • вид на постійне проживання в Україні;
  • вид на тимчасове проживання в Україні;
  • посвідчення біженця;
  • посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

При втраті документу

Навіть при втраті документу ви маєте змогу відновити його в «Дії». Адже за законом «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що засвідчують особу чи спеціальний статус», для ідентифікації громадян на території України, які втратили або у яких знищено документи, можна використовувати електронний паспорт та електронний паспорт для виїзду за кордон, сформовані у мобільному додатку «Дія». Такі документи, які будуть відображені у застосунку будуть дійсними.

Відновлення свідоцтва про народження та ідентифікаційного коду

Для відновлення даного документу вам необхідно відвідати ЦНАП. Для відновлення податкового номеру вам також потрібно піти до ЦНАПу. З собою потрібно мати паспорт або свідоцтво про народження, якщо йдеться про дитину.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.