Оновлення Windows 11 знизило швидкість роботи деяких компютерів

Рідкісний апдейт Windows 11 обходиться без змін у роботі системи. Не став винятком і недавній патч KB5023706 – але, крім корисних функцій, він приніс деяким користувачам з SSD-накопичувачами прикру неприємність, що знизила продуктивність заліза.

Судячи з повідомлень на Reddit, оновлення ОС вплинуло швидкість роботи твердотільних накопичувачів. Одні користувачі скаржилися на падіння швидкості читання щонайменше вдвічі, інші – на відчутне збільшення часу завантаження системи (наприклад, з 14 до 30 секунд). Найчастіше проблема виявлялася у власників заліза ADATA. Один із користувачів досвідченим шляхом з’ясував, що відкат до попереднього патчу повертає ОС у нормальний стан.

У Microsoft заявили, що компанія в курсі проблеми вже працює над її вирішенням. Як тимчасове рішення «потерпілим» рекомендується використовувати засоби копіювання файлів, які не використовують диспетчер кеша (буферизоване введення-виведення). Також можуть допомогти такі інструменти для командного рядка:

  • robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J
  • xcopy \\someserver\someshare c:\somefolder /J

Ще однією проблемою, про яку повідомляють деякі користувачі, стала помилка 0x80244007 під час оновлення ОС. Служба підтримки Microsoft повідомляє, що це відбувається через проблеми з деякими файлами cookie. Виправити ситуацію допоможе встановлення кумулятивного патчу 2883201.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.