Абоненти Київстар можуть позбутися своїх мобільних номерів

Все частіше в мережі з’являються випадки, коли абоненти стають жертвами шахрайських схем. Мобільний номер є доступом до важливої особистої інформації, банківських рахунків та інших онлайн-сервісів. Саме така доступність приваблює нечесних до створення нових шахрайських схем.

Найчастіше шахраї використовують саме телефонні дзвінки. А саме: телефонують і мовчать, або «скидають» виклик. Найбільша помилка — зателефонувати з цікавості у відповідь. Адже таким чином шахраї готують «історію викликів» вашого номеру. З цією інформацією будь-який бажаючий зможе відвідати відділення оператора, отримати дублікат SIM-карти та всю вашу особисту інформацію. Тому, мобільний оператор «Київстар» попередив своїх клієнтів про такі ризики. Задля безпеки особистих даних оператор радить абонентам переходити на контракт..

Річ у тім, що абоненти контрактних тарифів зможуть замінити SIM-карту на нову лише після того, як нададуть паспорт. Оператор також рекомендує створювати складні паролі на входи до інтернет-банкінгу, а також до своїх акаунтів у соцмережах та електронної пошти. Крім того, клієнтам радять періодично оновлювати паролі і в жодному разі не застосовувати один пароль до всіх сервісів. При будь-яких підозрах необхідно телефонувати за номером 466.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.