Штраф за реєстрацію фальшивих документів в Дії

Житель Києва намагався зареєструвати фальшиве водійське посвідчення в сервісі «Дія». Після перевірки посвідчення співробітниками сервісного центру, стало ясно, що водійські права підроблені. Матеріали були спрямовані до поліції і водія-невдаху було оштрафовано на 5100 грн.

Два роки тому чоловік купив фальшиві водійські права в Інтернеті за 6 тис. грн. Замовлення йому надіслали поштою. Отримавши підроблений документ, новоспечений водій вирішив додати його в аплет мобільного телефону «Дія». Оскільки МВС не видавало ці водійські права, працівники сервісного центру без особливих труднощів виявили підроблені документи.

Підробленим водійським посвідченням чоловік користувався близько місяця. Наприкінці 2021 року під час руху на ВАЗ-2106 його зупинили працівники ДПС поблизу Ірпеня. Вони виявили, що ці права були фальшивими.

Під час суду киянин повністю зізнався у скоєному правопорушенні. Суд оштрафував його на 5100 грн і зобов’язав відшкодувати витрати на перевірку документів в розмірі 1600 грн.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.