OnePlus та Realme блокують свої пристрої в Росії, чи торкнеться це України

Компанія BBK, що володіє брендами OPPO, OnePlus, vivo, iQOO, realme та іншими, почала блокувати пристрої на регіональному рівні. Почалося все з OnePlus 11, але тепер стало відомо про аналогічний випадок зі смартфоном realme.

Користувач форуму під ніком domanw написав у профільній темі на форумі про блокування мобільної мережі у його смартфоні realme 10 Pro+, замовленому з Китаю. Він отримав повідомлення про неможливість використання функції зв’язку, оскільки пристрій знаходиться в регіоні, для якого він не призначений.

Крім того, на AliExpress було знайдено коментар ще однієї людини щодо блокування realme 10 Pro+. Його залишили ще на початку лютого. Наприкінці минулого тижня з’явилися аналогічні повідомлення про блокування китайських версій OnePlus 11 у Росії.

Важливо, що блокують пристрої тільки в Росії, але з часом блокування може перекинутись по всьому світу, якщо апарат призначається для китайського регіону (CN). Поки що відомо про поодинокі випадки. Встановлення китайської прошивки не допомагає. Крім того, якщо перебувати в Китаї та встановити SIM-карту іншого регіону, то все одно можна отримати блокування.

Спочатку передбачалося, що OnePlus блокує свій флагман лише до старту продажів глобальної версії, але у разі realme 10 Pro+ апарат вже продається по всьому світу, включаючи Україну. У службі підтримки OnePlus і реального факту блокування не підтверджують, вказуючи лише, що CN-пристрої призначені для китайського ринку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.