Стала відома справжня ціна iPhone 14 Pro Max

Дослідницька фірма Counterpoint проаналізувала вартість компонентів iPhone 14 Pro Max. Виявилося, що його виробництво обходиться Apple трохи дорожчим за попередника, хоча роздрібна ціна від покоління до покоління для споживачів ніяк не змінювалася.

На графіці наочно показано, як змінилася ціна ключових компонентів айфонів. Так, в iPhone 14 Pro Max дорожче екран, процесор і камери, а ось модем і пов’язані зі зв’язком компоненти стали дешевшими. Одним з найдорожчих елементів смартфона став фірмовий процесор A16 Bionic – він на 11 доларів дорожчий у порівнянні з A15 Bionic у iPhone 13 Pro Max. Новий дисплей з отвором під Dynamic Island та піковою яскравістю в 2000 нит також обійшовся компанії більше, ніж минулого року. Те саме стосується і камер — за рахунок нового 48-мегапіксельного сенсора та об’єктивів, що призвело до подорожчання камерного блоку на 6,3 долара.

Заощадити Apple вдалося на блоці зв’язку, вартість якого скоротилася на 13%. Це обумовлено зниженням цін на 5G-комплектуючі, оскільки технологія стає дедалі більш масовою.

Підбиваючи підсумки, вартість комплектуючих iPhone 14 Pro Max у версії на 128 ГБ становить приблизно 464 долари – на 3,7% вище в порівнянні з iPhone 13 Pro Max. Однак варто пам’ятати, що на підсумкову ціну також впливає вартість виробництва, зарплати працівникам, витрати на маркетинг, логістику, програмну підтримку та багато інших факторів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.