Вимкнення смартфів Xiaomi та Redmi у холодний час: причини

Ваш смартфон при настанні холодів починає швидко втрачати заряд акумулятора та вимикатися при рівні заряду 30-40%? Ви не можете увімкнути смартфон на морозі? Давайте розбиратися, чому так відбувається і що робити у подібній ситуації.

 

Розрядився акумулятор
Літій-іонні акумулятори, встановлені в смартфонах, мають свою специфіку роботи, оскільки збереження та витрата заряду відбувається завдяки хімічним реакціям. Коли температура пристрою значно знижується, що трапляється при сильних морозах, очевидно швидкість процесів в батареї падає і смартфон може різко відключитися.

Звичайно варто враховувати, що кожен смартфон має свій безпечний температурний режим роботи, але більшість гаджетів розраховані в першу чергу на роботу при плюсовій температурі.

Основна рекомендація це, звичайно ж, повернення в тепло і час, який необхідно батареї, щоб зігрітися. Відразу ставити на зарядку або вмикати смартфон у цій ситуації просто небезпечно, ви можете пошкодити батарею.

 

Гальмування сенсора
В цілому низька температура для сенсора не страшна, оскільки виробники розуміють, що екран – це основна частина смартфона, але затримка на морозі нормальна реакція.

Проблема може виникнути, якщо ви використовуєте рукавички, загалом навіть якщо ваші руки сильно замерзли, то сенсорний сенсор все одно буде проходити. Цілком логічно для вирішення цієї проблеми використовувати спеціальні рукавички для роботи зі смартфоном.

Профілактика
Щоб ваш смартфон працював якнайдовше, у жодному разі не рекомендується часто використовувати його на морозі або носити у зовнішніх кишенях одягу. Частково врятує чохол, який стримуватиме холод, і мінімізація використання смартфона при низьких температурах.

Також варто відзначити, що згодом робота батареї може погіршуватися, її знос ніхто не скасовував і через кілька років, якщо вас влаштовує робота пристрою, слід замінити акумулятор в офіційному сервісному центрі. Вартість нової батареї та роботи не такі великі, та й значно нижчі, у порівнянні з ціною на новий девайс.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.