Біткойн злетів до еквівалента 38000 доларів

Ціна одного біткойна (BTC) у Нігерії злетіла до еквівалента 38 000 доларів США у місцевій валюті, найре. Це значно вище ціни біткойна на світовому ринку, яка становить близько 23 000 доларів.

На момент написання нотатки на нігерійській криптобіржі NairaEX за 1 біткойн дають 17,4 млн найр, що відповідає 37,8 тис. доларів. Пікове значення становило 38,8 тис. доларів.

Це пов’язано з тим, що Центральний банк Нігерії продовжує вводити обмеження на зняття готівки в банкоматах, щоб скоротити частку готівки у грошовому обігу.

У січні було запроваджено нові правила, згідно з якими громадянам Нігерії дозволено знімати в банкоматах не більше 20 000 найр (близько 43,50 доларів США) на день, а тижневий ліміт становить 100 000 найр (приблизно 217 доларів США).

Цей крок також було зроблено лише за кілька днів до того, як нові банкноти найри надійшли в обіг з метою стримування інфляції та відмивання грошей. Центральний банк встановив останній термін 24 січня для нігерійців, щоб обміняти свої старі банкноти вищого номіналу на нову валюту.

Однак довгі черги та скарги змусили Центральний банк продовжив Нігерії продовжити цей термін до 10 лютого.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.