Військовий квиток та повістки з’явиться у Дії

Як ви пам’ятаєте, не так давно в країні були запроваджені нові правила військового обліку. Передбачалось, що військовозобовязані матимуть змогу передавати інформацію про себе за допомогою державного порталу «Дія». Така можливість передбачена постановою Кабінету Міністерів №1487 від 30 грудня 2022 року.

Військовозобовязані громадяни віком від 18 до 60 років можуть надавати інформацію онлайн через портал “Дія”. Це стане в нагоді тим, хто змінює місце проживання. Тепер буде не обов’язково відвідувати ТЦК. Даний облік ведеться за допомогою Єдиного державного реєстру призовників військовозобовязаних та резервістів, який формують в ТЦК. В таких реєстрах здійснюють первинний запис або оновлюють дані про військовозобовязаних. Тепер громадяни можуть надавати самостійно дані про своє місцезнаходження та іншу особисту інформацію.

Поки не відомо коли буде впроваджена дана функція. В Міністерстві цифрової трансформації запевнили, що такий обмін даними  не матиме нічого спільного з врученням повістки. Стосовно військової квитка ситцація наступна:

“Військовий квиток з’явиться в «Дії» рано чи пізно, але не можу сказати, що ми зараз над цим працюємо. Що стосується повісток, то їх у «Дії» не буде”, – прокоментував Мстислав Банік.

Зазначається, що постанова Кабміну щодо військового обліку, яка викликала суспільний розголос, насправді просто врегулювала питання деяких актів, які хаотично ухвалювали після 2014 року, додають у Мінцифри.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.