Які фішки приносить із собою Android 13 на Xiaomi

Компанія Xiaomi не поспішно розповсюджує на свої смартфони свіжу версію ОС Android 13. Які нововведення приносить із собою нова версія ОС? Давайте розбиратися.

Особиста безпека
Одним з нововведень став новий додаток / сервіс «Особиста безпека», який інтегрований у новий розділ налаштувань під назвою «Безпека та екстрені випадки».


За допомогою цього сервісу ми можемо зробити такі дії:

  • Налаштувати функцію екстреного дзвінка для автоматичного дзвінка до служби порятунку, надсилання СМС вибраним контактам та запису відео.
  • Повідомити контакти для екстрених випадків наше місце розташування у разі надзвичайної ситуації.
  • Якщо ми не відчуваємо себе у безпеці, можна вказати час, у який смартфон перевірить, чи все з нами гаразд. (Якщо ми не відповімо, відбудеться відправка даних в екстрених випадках).
  • Включити оповіщення про стихійні лиха та інші великі події в нашому регіоні.


Сама програма «Особиста безпека» ще має низку налаштувань безпеки, починаючи з функцій на випадок надзвичайних ситуацій та закінчуючи виявленням ДТП та оповіщень.

 

Порядок у налаштуваннях
У MIUI 13 на новій версії ОС Android 13 провели невелику перестановку у налаштуваннях. Наприклад розділ «Особливі можливості» був захований у загальний розділ «Розширені налаштування», а налаштування бічної панелі взагалі сховали в «Плаваючі вікна» цього самого розділу розширених налаштувань.


Адаптивність інтерфейсу
Ще однією фішкою нової ОС Android 13 є адаптивність інтерфейсу. Дизайн іконок, додатків та повідомлень у шторці підлаштовується під вашу тему.


Конфіденційність
У новій ОС Android 13 трохи змінилася система видачі дозволів на повідомлення, тепер вони не включаються автоматично, а при першому запуску програми надається можливість дозволу або заборони надсилання повідомлень від нього.


Автоматичне очищення буфера обміну
Ще одним із нововведень ОС Android 13 в цілому є також функція автоматичного очищення буфера обміну, яка працює при копіюванні адрес електронної пошти або мобільних номерів. У MIUI з використанням клавіатури Gboard це нововведення також отримало реалізацію.

Підтримка Bluetooth LE
Також нова ОС Android 13 приносить із собою підтримку стандарту бездротової технології Bluetooth Low Energy (LE) із низьким енергоспоживанням. У поєднанні зі стандартом Bluetooth LE Audio крім економії енергії також досягається більш стабільне підключення до бездротових навушників. Підтримка цієї фішки залежить також від технічної частини самих пристроїв, як смартфона, так і самих навушників.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.