В Приватбанку з’явиться податок на зняття готівки

В країні задумались над тим, аби ввести додатковий податок на зняття готівки. Поки цю ідею лише обговорюють, тому остаточний розмір ставки невідомий. У матеріалі підкреслюється, що така пропозиція реформаторів – найбільш контраверсійна.

“Мета – боротьба з тіньовою економікою та схемами з ухилення від оподаткування. Оподаткування готівки, на переконання авторів концепції реформи, має підвищити вартість скруток з ПДВ, виплати зарплат у конвертах, тіньового працевлаштування та більшості інших схем”, – йдеться у повідомленні.

Напркилад, якщо ви знімаєте готівку банкоматі або в касі банку, то з рахунку клієнта буде списуватимуться податок. Поки над цією ідеєю ше думають, тому остаточний розмір ставки невідомий. Зазначається, що даний податок буде точно менший за 10%. Є ймовірність, що у фінальний законопроєкт цей податок не увійде.

“Проте майже напевно в податковій реформі будуть інші обмеження на готівкові розрахунки. Серед них – заборона на зняття готівки юридичними особами та заборона продажу за готівку підакцизної продукції. Усі наведені обмеження та податок на готівку автори пропонують вводити лише тоді, коли в Україні не буде проблем з безготівковими розрахунками, зокрема внаслідок тривалих блекаутів та відсутності стабільного зв’язку”, – вказує автор.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.