Багато смартфонів Xiaomi і Redmi втратять частину функцій MIUI 14

Днями Xiaomi представила прошивку MIUI 14, яка отримала низку нововведень порівняно з попередницею. Але, як виявилося, власники старих моделей смартфонів зможуть скористатися лише частиною функцій оболонки через невідповідне залізо.

Системні вимоги MIUI 14 опублікував китайський оператор China Mobile. Найменш «прискіпливою» до заліза стала функція перекладу тексту з картинок: для її роботи потрібно як мінімум процесор Qualcomm 7-ї або 8-ї серії, або MediaTek не старший за Helio G80.

«Фотонний двигун», який дозволяє створювати більш легкі та менш ресурсоємні програми, буде доступний тільки для смартфонів на базі чіпів Snapdragon 8 Gen 1, Snapdragon 8 Plus Gen 1 та Snapdragon 8 Gen 2. Таким чином, ті ж пристрої серії Mi10 не підтримуватимуть нововведення.

Цікавою стане і ситуація з можливістю видаляти встановлені програми. За даними джерела, їй зможуть скористатися лише власники пристроїв, випущених після жовтня 2022 року – на сьогодні до цього списку входять лише Xiaomi 13 та Xiaomi 13 Pro.

Можливо, надалі компанія допрацює функції MIUI 14, зробивши їх менш вимогливими до можливостей апаратної платформи. Зараз перша бета-версія нової оболонки доступна для 29 пристроїв, включаючи гаджети серій Xiaomi 12, Xiaomi Mi 11, Xiaomi Civi, Redmi K50, Redmi K40 та Redmi Note 11.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.