Особливості роботи мобільного зв’язку в умовах відключень електрики

Мабуть, ви вже знаєте, що відключення електроенергії нас чекає мінімум до березня. Тому, мобільні оператори поділились з абонентами інформацією, як буде працювати зв’язок під час блекауту. Інформацією поділився голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь повідомив.

Щиголь стверджує, що у разі повної відсутності електроенергії мобільні оператори повинні забезпечити зв’язок своїм абонентом протягом трьох діб. Також протягом трьох діб працюватимуть п’ять радіокомпаній та національний телемарафон. Потім ситуація буде залежати від поставки палива.

“Телебачення та радіо працюватимуть, у нас працюють середні хвилі, “Українське радіо”, працює радіо у FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію”, – зазначив Щиголь.

Тому, українцям радять придбати радіоприймачі на батарейках. Поки в Україні працюють 82% базових станцій. Херсонська та Луганська область займається відновленням станцій.

“Проблема в тому, що не можна під кожну базову станцію розмістити генератор. Коли зникає світло, всі з Wi-Fi мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію і там, де є резервування на дві години, вона працює півгодини”, – пояснив Щиголь.

Експерт також нагадав, що Інтернет та світло будуть працювати в пунктах незламності.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.