Відмінності MIUI 14 від MIUI 13 та помилка оновлення Xiaomi

До виходу одного з найбільш довгоочікуваних оновлень MIUI залишається зовсім небагато часу, але якоїсь конкретної інформації про зміни до цього моменту не було. Глава Xiaomi відкрив завісу таємниці і розповів про основні відмінності MIUI 14 у порівнянні з MIUI 13, а я об’єднав все в коротку статтю, перерахувавши ключові моменти. Але перш ніж поділитися з вами наявною інформацією, не менш коротко розповім, як виправити одну з поширених помилок при оновленні смартфонів Xiaomi, а також познайомлю з одним корисним додатком.

 

Помилка оновлення
Ця проблема стала особливо актуальною останнім часом. Після того, як користувач оновлює смартфон до актуальної версії MIUI, в налаштуваннях, а якщо говорити точніше в пункті “Про телефон”, продовжує з’являтись повідомлення про те, що доступна нова версія.

Або ж після оновлення смартфон постійно просить перезавантаження, яке не вирішує абсолютно нічого.

Вирішення цих проблем досить просте. У головному меню налаштувань відкрийте пункт “Програми”, скориставшись пошуком, знайдіть програму “Оновлення” і натисніть кнопку “Видалити оновлення”.

Крім цього (якщо кількість пам’яті, що займається додатком, перевищує 40 Мб) потрібно очистити дані і кеш, а після цього перезавантажити смартфон.

Лупа для телефону
Корисна категорія додатків, у якій, на жаль, досить багато низькоякісного софту, тому я виділив найкращу (на мій погляд) програму та почну з її переваг.

  • Підтримка стабілізації (якщо є у смартфоні), що особливо корисно при багаторазовому збільшенні
  • Збільшення контрастності
  • Інверсія кольорів
  • Одночасна робота з ліхтариком
  • Можливість зберігати знімки до галереї смартфона
  • Багаторазове збільшення
  • Різні кольорові фільтри, що допомагають краще розрізняти текст


Принцип роботи та інтерфейс максимально прості, особливо відзначу режим заморозки, що дозволяє редагувати знімок до його збереження та режим “Мікроскоп” у якому доступне додаткове збільшення у чотири рази.

З усіх протестованих мною додатків цього типу, дана програма (посилання нижче) має найбільший функціонал і можливості, які, сподіваюся, будуть вам корисні.

Відмінності MIUI 14
Глава компанії Xiaomi повідомив про те, що MIUI 14 стане найоптимізованішою і найлегшою флагманською мобільною операційною системою. У порівнянні з MIUI 13 система займатиме на 23% менше пам’яті.

Кількість невіддалених системних додатків скоротиться до восьми. Програми, які можна видалити зі смартфона, позначені синім індикатором.

Проект “Razor” націлений на спрощення налаштування автозапуску додатків (у тому числі і системних), щоб отримати максимальну кількість вільної оперативної пам’яті.

Мова інтерфейсу стане більш доброзичливою та зрозумілою, а такі функції як “Супер-шпалери” та кастомізація тим MIUI отримають нові локації та налаштування.До речі, для користувачів MIUI China доступна реєстрація на ранній доступ до оновлення. Зареєструвати можна лише один смартфон на кожен Mi обліковий запис. Пізніше подібна програма з’явиться і для глобальних версій, про що я вам звичайно повідомлю і розповім як зареєструватися.

Як змінити MIUI 14? Мені здається Xiaomi на правильному шляху і, можливо, перший раз за всю історію зробить систему якої буде приємно користуватися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.