Дані на SIM-карті Київстар, за якими полюють зловмисники

Мобільний оператор «Київстар» застережив українців про можливість зловмисних дій за допомогою ваших SIM-карт. Річ у тім, що на вашій сімці зберігається багато інформації, за якою полюють шахраї. Експерти додають, що на вашій картці міститься інформація на 128 КБ. Пам’ять використовується навіть для запису координат найближчої до телефону вежі стільникового зв’язку.

Приблизно раз на півгодини SIM-картка передає цю інформацію в ефір. Таким чином, за належного рівня технічної підкованості, зловмисники можуть перехопити цей сигнал і встановити стеження за жертвою, знаючи її номер телефону.

«Це, безумовно, корисна функція у разі, наприклад, пошуку безвісти зниклої людини. З іншого боку, ці дані можуть бути використані і для встановлення зовнішнього спостереження, якщо людина з якихось причин стала об’єктом оперативної розробки силових відомств і навіть зловмисників», — зазначають експерти.

SIM-карта має всі дані стосовно контактів, повідомленнь та навіть платіжної інформації.  Виходить, інформація передається провайдеру, але у разі крадіжки всі дані можуть перейти злочинцям.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.