За якими даними на SIM-карті Київстар полюють зловмисники

SIM-карти зберігають багато інформації про своїх власників, яка може бути використана зловмисниками в злих цілях. За словами експертів, обсяг пам’яті SIM-карти досягає 128 Кб. Пам’ять навіть використовується для запису координат найближчої до телефону вежі стільникового зв’язку.

SIM-карта передає цю інформацію приблизно кожні півгодини. Отже, маючи належний рівень технічних знань, зловмисник може перехопити цей сигнал і відстежити жертву, знаючи її номер телефону.

«Це, безумовно, корисна функція в таких ситуаціях, як розшук зниклих безвісти. З іншого боку, якщо правоохоронні органи чи навіть злочинці з якоїсь причини опинилися націлені на когось для розвитку своїх операцій, дані можуть бути використані для встановлення зовнішнього спостереження», – зазначив експерт.

SIM-карти також записують деяку іншу інформацію: контакти, повідомлення та навіть платіжну інформацію. За словами експертів, останній є не номером банківської картки, а історією онлайн-покупок, здійснених за номером телефону. Вся інформація, записана на SIM-карту, передається провайдеру. Однак у разі крадіжки, дані що зберігаються на ньому, також можуть бути використані злочинцями.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.