Як зарядити смартфон від звичайних батарейок: лайфхак для українців

Багато українців відчули на собі тривале відключення електроенергії. Зараз складно уявити своє життя без смартфону та інших гаджетів. А чи знали ви, що телефон можна зарядити не лише від павербанку, автомобільного акумулятора, генератора, ноутбука, а від звичайних батарейок? Для цього необхідно мати:

  • батарейку формату АА, важливо, щоб вона не перевищувала напругу 5,5 V;
  • стабілізатор напруги (плата);
  • два звичайні дроти;
  • смартфон і кабель зарядки до нього.

Сучасні смартфони можуть заряджатись лише від напруги 5V та струму 100 mA. А звичайна батарейка AA видає лише 1,5V. Проте, якщо ви підключите до батареї стабілізатор, то напруга автоматично зросте до 5V. Але такої зарядки надовго не вистачить. Спочатку потрібно підготувати стабілізатор. На кожній платі є USB-вхід, світлодіод, роз’єм плюс і мінус. Припаяйте два дроти до роз’ємів і (наприклад, червоний провід до плюсу, синій до мінуса). Стабілізатор потребує гарного контакту, тому варіант зі скотчем не підходить. Плата запрацює, коли ви підключите батарейку до проводів.

Провід, який приєднаний до гнізда плюс (на платі), піднесіть до позначки на батарейці. Те саме зробіть з проводом, який приєднаний до мінуса. Якщо на платі засвітився світлодіод, ви правильно підключили. Закріпіть дроти на батарейці ізольованою стрічкою.

Потім необхідно підключити кабель до входу USB на платі та підключити телефон до зарядного пристрою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.