Держава виплатить велику одноразову грошову допомогу пенсіонерам: хто може отримати

Уряд повідомив українцям, що пенсіонери отримають одноразову допомогу, у зв’язку з виходом на заслужений відпочинок. Допомога надається в розмірі 10 їхніх розрахункових пенсій, і вони отримають її із першою пенсійною виплатою. На допомогу зможуть розраховувати українці, які тривалий час відпрацювали в бюджетному секторі. Проте, допомогу отримають громадяни, що обіймали посаду, яка гарантувала їм право вийти на пенсію “за вислугу років”.

Для отримання допомоги треба відповідати деяким критеріям:

  • Ця виплата в розмірі призначається громадянам, які отримали право на пенсію за віком, починаючи з 1.10.2011 відповідно до Закону №1058.
  • У день досягнення пенсійного віку одержувач такої допомоги має працювати на державному підприємстві або на підприємстві комунальної форми власності.
  • Посада, яку обіймає пенсіонер, повинна передбачати право на призначення пенсії за вислугу років.
  • Для призначення такої допомоги працівник повинен мати повний страховий стаж, одержаний на відповідних посадах. Для чоловіків це – 35 років, для жінок – 30.

Якщо ви раніше отримували якусь пенсію, на жаль, ви не зможете претендувати на нові виплати. Допомога розрахована на тих громадян, які виходять на пенсію за віком і вперше. В першу чергу на неї можуть розраховувати освітяни, які досягли пенсійного віку і багато років віддали педагогічній праці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.