Нова тема для Xiaomi, додаток Finmax та припинення оновлень MIUI

Після нещодавнього оновлення телефону, ми виявили у пам’яті нову програму від Xiaomi під назвою “Finmax”. Воно створено для того, щоб будь-який користувач міг запускати прості ігри без встановлення в пам’ять смартфона.

Але копнувши трохи глибше з’ясувалося, що ця програма здійснює чи не щогодинний збір даних, незалежно від того ви користуєтеся їй чи ні.

Про це свідчать дозволи, які можна знайти, відкривши меню “Про програму” -> Дозволи додатків -> Всі дозволи.

Тому якщо після оновлення ви знайдете його в пам’яті смартфона, рекомендую відразу видалити його, адже крім моніторингу активності користувача, воно також розряджає смартфон і зменшує кількість вільної оперативної пам’яті (через постійну фонову активність).

Призупинення оновлень
У нещодавній статті я опублікував список смартфонів, для яких призупинено оновлення MIUI 13, оскільки розробники розпочали адаптацію Android 13. Цей список був поповнений дев’ятьма моделями:

Redmi K30, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9 4G, Redmi Note 9, Redmi 10X, Redmi 10X Pro, Redmi Note 10, Redmi Note 11 5G, Redmi Note 11E Pro
Спочатку я припустив, що ці смартфони перестануть отримувати великі оновлення та отримають статус EOS (End of support), але збентежило наявність у списку смартфонів серії Redmi Note 11.

Частина оригінального посту від розробників Xiaomi
У результаті з’ясувалося, що Xiaomi за найближчі два тижні повністю закінчить розробку MIUI 13 для всіх смартфонів компанії та зосередиться лише на версіях MIUI 13 (Android 13) та MIUI 14 (Android 13).

Найближчим часом я створюю повний список всіх моделей, які більше не отримають оновлень і тих смартфонів, власники яких можуть розраховувати на MIUI 14 (напишіть, якщо ідея хороша).

Тема для Xiaomi
Рідко вдається знайти щось нове в темах MIUI, адже здавалося б все, що можна вже було придумано. Але я продовжую шукати і мабуть не дарма.

Знайдена мною тема сподобалася мені тільки через те, як реалізовані віджети на робочому столі, ось кілька відмінних рис:

  • Плавність роботи
  • Анімація погоди під час розблокування
  • Динамічна зміна розміру в один натиск
  • Віджет залишку трафік мобільного інтернету
  • Віджет активності

Одноразове натискання на віджет погоди розширює його на всю ширину робочого столу, а другий віджет перемикається натисканням на назву.

Для встановлення відкрийте програму “Теми” та введіть у пошуковому рядку назву “P-Desert 12.5”. Після завантаження можете не застосовувати її, а просто відкрити меню з віджетами та знайти потрібний у категорії “Годинник”.

Щодо споживання заряду батареї смартфона та оперативної пам’яті жодних відхилень я не помітив, так що сміливо можу рекомендувати, тим більше, що цей віджет підходить практично під будь-який стиль оформлення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.