ПриватБанк почав списувати з карток грошову допомогу: біженці і пенсіонери під прицілом

В мережі почали масово скаржитись клієнти Приватбанку на те, що фінансова установа забирає з карток соціальну допомогу, пенсію, тощо. Після початку повномасштабної війни багато громадян потрапили в скрутне матеріальне становище. Але фінансова установа пояснила в чому річ.

Один з клієнтів пише, що: «багк незаконно переказав більш як половину допомоги ВПО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом та сплату обов’язкового платежу». Отже, банк забрав ту суму, яку громадянин отримував як соціальну допомогу.

Представники ПриватБанку відповіли на цю скаргу. Експерти пояснили, що згідно з умовами та правилами надання банківських послуг (з правилами клієнти завжди можуть ознайомитися на офіційному порталі фінансової установи) банк може списувати з картки кошти, а також з інших відкритих рахунків. Списання відбувається у випадках, якщо до 25 числа місяця клієнт не здійснив мінімально необхідний платіж. Банк має право зняти з картки боржника на покриття боргу будь-які кошти. Однак це не стосується військових. Згідно з законопроєктом, який було ухвалено урядом 27 липня, банки не мають право “вибивати борги” з військовослужбовців. Однак слід зазначити, що це не скасовує саму наявність боргу.

Експерти у таких випадках радять звертатися до банку, аби попросити реструктуризацію боргу. В такому випадку можна уникнути великих штрафів та таких ситуацій, коли банк самостійно списує кошти на покриття кредиту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.