Огляд довгоочікуваного смартфона Realme 10: новий хіт продаж

Продуктивний на новинки бренд Realme знову порадував користувачів. Виробником уже продемонстровано першого представника 10 лінійки, у найближчій перспективі — анонс Realme 10 Pro та 10 Pro+. А поки що розберемо, що нам пропонують за ціну близько 200$ у молодшій моделі серії.

 

Дизайн
Корпус смартфона виконаний у мінімалістичному сучасному дизайні, що нагадує про флагмани Samsung та IPhone. Екран у Realme 10 середніх розмірів, дисплей 6,4″ отримав AMOLED матрицю і Gorilla Glass 5, бездоганну яскравість (до 600 нит на сонці) і реалістичність кольорів. Частота оновлення не дуже висока – 90 Гц, роздільна здатність 2400×108 ppi, у сторін співвідношення – 20:9.

Задня кришка плоска, виконана з блискучого пластику білого або чорного кольору з приємним градієнтом. Тримати Realme 10 легко і зручно: вага смартфона найлегша серед пристроїв цього бренду – 179 г, а товщина ~ 7,9 мм. Дактилоскопічний сенсор вбудований у кнопку розблокування з торця, фронтальна камера – у кутку зліва.

Начинка
Всередині Realme 10 коштує досить потужний чіп MediaTek Helio G99 на 8 ядер, графічний прискорювач з частотою 950 МГц Mali-G57 MC2 і 4/6/8 Гб оперативної пам’яті на вибір. Додатково доступні 8/16 Гб віртуальної. Щодо процесора у попередньому Realme 9 продуктивність зросла на 40%. Об’єм накопичувальної пам’яті покупці можуть вибирати з двох варіантів: 128/256 Гб, можливо збільшення до 1 Тб за допомогою microSD.

У смартфоні на момент старту продажів встановлений Android 12 з приємною налаштовуваною оболонкою UI 3.0 від Realme і плавною анімацією. Мережі підтримуються до 4G LTE, є NFC, Wi-Fi 5 та швидкий модуль Bluetooth 5.3.

Камери
Блок камер виконаний у вигляді окремих круглих лінз. Апарат отримав основну камеру Samsung JN1 та цілих 50 Мп з 10-кратним цифровим зумом. Хоча краще обмежитись 4-кратним для отримання пристойного зображення.

Точне перенесення кольорів, швидке фокусування, відмінне нічне зйомка в апаратах даного цінового сегмента, та й загалом 50 Мп модуль основної камери – вагома перевага перед конкурентами. Але виробник у молодшій моделі 10 серії вирішив не ставити ультраширококутну камеру. Замість неї на задній панелі стоїть чорно-білий датчик на 2 Мп глибини. Цілком якісні селфі-знімки робить фронтальна 16 Мп камера.

 

Звук
Динамік у Realme 10 розміщений унизу. У смартфоні реалізовано «надголосний режим»: якщо максимального рівня гучності виявиться недостатньо, можна його збільшити до 200%, натиснувши ще раз регулятор гучності.

Акумулятор
Автономність смартфона влаштує навіть затятих любителів ігор та перегляду відео: він оснащений потужною батареєю на 5000 мАг. Цього на добу, найімовірніше, вистачить усім. Але якщо раптом необхідно буде позапланово підзарядити пристрій, швидка зарядка 33 Вт дозволить за 28 хвилин досягти рівня заряду в 50% з повного 0.

Підсумок
Підіб’ємо підсумок: Realme 10 заслуговує на увагу користувачів у своєму середньоціновому сегменті. За скромну вартість 189.9 $ покупець отримає стильний зовні, досить автономний і швидкий апарат з гучним звучанням, гідною основною камерою . Геймери обов’язково оцінять низку спеціальних можливостей смартфона.

З очевидних мінусів – відсутність стабілізації та обмеження відеозйомки 1080p. Недостачу ультраширококутної камери середньостатистичний користувач може бути не сильно відчути. Ймовірно, когось розчарує і помітне «підборіддя», якого в старших версіях Pro і Pro+ виробник бренду обіцяв позбутися. Загалом за співвідношенням якості та ціни Realme 10 зараз навряд чи має рівноцінних конкурентів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.