Як зарядити ноутбук повербанком: які моделі підійдуть

У зв’язку з відключенням електроенергії попит на портативні зарядні пристрої різко зріс. А чи знали ви, що повербанками можна зарядити не тільки смартфон, а й ноутбуки? Адже досить багато користувачів, які працюють за комп’ютерами теж потребують додаткового джерела енергії. Деякі пристрої, що мають слабку батарею не довго тримають заряду

В теорії повербанки можуть заряджати ноутбуки, але не всі. Річ у тім, що бага т портативних зарядок не підходять через маленьку потужність. Тому, перед купівлею варто запитати консультанта, чи буде девайс заряджати комп’ютерну техніку. Сучасні ноутбуки мають акумулятори мають середній об’єм 10 000 mAh (ампер-годин). Таким чином, обсяг повербанку має бути не меншим, а навіть більшим, щоб заряджати ноутбук.

Для підключення повербанка до ноутбука підходить роз’єм Type C. Він є лише у нових пристроїв, тому потрібно перевірити це заздалегідь. До старих ноутбуків підключають USB-адаптер, але так зарядити його не вийде через недостатню потужність. Є спеціальні перехідники, які дозволяють підзарядити “ноут” від повербанку. При цьому живлення буде йти повільно. При покупці потрібно враховувати розмір та тип штекера, вихідну напругу та максимальний струм. Ціна повербанків для ноутбуків становить від 3 до 20 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.