В Україні з’явився мобільний додаток, який повідомляє про відключення світла

Останнім часом громадянам довелось проводити своє дозвілля у повній романтиці, а причиною цього стало відключення світла. Практика показала, що не завжди можна довіряти графікам відключень. Тому, було винайдено мобільний додаток, який попереджає про відключення світла. Таким чином, ви зможете дізнатись, коли буде світло вдома. Поки додаток доступний лише для власників iPhone, та невдовзі її зможуть завантажити й користувачі Android-смартфонів.

Річ у тім, що це навіть не повноцінний додаток, а віджет. Він має два режими: червоний (світла немає) і зелений (світло є). На головнову екрані користувачів смартфону з’являється відповідне сповіщення. Віджет маж має доступ до вашого роутеру у помешканні і перевіряє, чи доступний роутер в інтернеті, а значить, чи є світло. На віджеті вказується час та дату оновлення системи. Для встановлення програми необхідно мати статичний IP. Нижче подана детальна інструкція встановлення

Автором віджету став українець Вадим Клименко, який у майбутньому також планує розробити телеграм-бот для надсилання сповіщень про зміну стану світла.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.