Як прискорити роботу мобільного інтернету при слабкому сигналі

У зв’язку в періодичним відключенням електроенергії, багато українців залишились без зв’язку та інтернетом. Проте, мало хто знає про прості способи як користуватися інтернетом в такі екстрені періоди. Експерти радять завантажити програми, які здатні працювати навіть при мінімальному сигналі мобільної мережі. До прикладу, Facebook Lite, Messenger Lite, Google Go та Google Maps Go.

Вам також варто увімкнути функцію офлайн-роботи в Google maps і завантажити потрібні карти за наявності стабільного сигналу. Щодо месенджерів: ми радимо вимкнути автоматичне завантаження мультимедійних повідомлень та відтворення потокового відео. Це значно знизить навантаження на базові станції мобільних операторів.

Обладнання мобільного зв’язку та інтернету залежить від електропостачання. Усі базові станції мають резервні джерела живлення – батареї включаються автоматично, коли зникає централізоване електроживлення. Вони можуть забезпечити стабільний зв’язок та інтернет протягом 4-5 годин.

Якщо електроенергії так і не має, то станція переходить на роботу геенераторів. В цей час в користувачів зникає домашній Wi-Fі, а абоненти переходять на мобільний інтернет. Це спричиняє навантаження на мобільну мережу, що знижує швидкість мобільного інтернету у всіх українців. Саме тому багато хто з них залишається без зв’язку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.