Samsung анонсувала перший 8K-монітор із надшироким екраном

Під час презентації відеокарт AMD RX 7900 XTX та RX 7900 XT відбувся і анонс першого у світі ігрового надширокого монітора з роздільною здатністю 8K. Ним стане оновлена ​​версія Samsung Odyssey Neo G9. Поки що інформації про новинку небагато, але вже відома її дата релізу та деякі специфікації.

 

Роздільна здатність дисплея Samsung Odyssey Neo G9 складе 7680×4320 пікселів, а до списку його інтерфейсів увійде конектор DisplayPort 2.1. Підтримка цього стандарту також стала однією з апаратних особливостей нових відеокарт, що забезпечують роботу з 8K-зображенням.

Вендор заодно згадав, що незабаром фірмові «червоні» GPU отримають підтримку технології FidelityFX Super Resolution 2.2 — вона підвищує роздільну здатність картинки до 8K без артефактів навіть при відображенні об’єктів, що швидко рухаються. В AMD заявляють, що незабаром про підтримку FSR 2.2 оголосять розробники 216 сучасних ігор.

Поки що це все, що відомо про новий монітор. Докладніша інформація з’явиться в день релізу новинки на виставці CES у січні 2023 року. Ціна актуальної моделі G9 – $2200 при роздільній здатності дисплея в 5120×1440 пікселів та частоті оновлення 240 Гц. Ймовірно, оновлена ​​версія монітора коштуватиме відчутно дорожче.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.