Всіх українців, які отримали гроші з Дії будуть перевіряти: як не втратити гроші

Від уряду надійшла інформація, що деяких громадяни можуть позбавляти державних виплат. Вже незабаром будуть проведені перевірки внутрішньо переміщених осіб. З початку війни держава надає допомогу мешканцям окупованих або тих територій. де продовжуються бойові дії у разі переміщення. Проте, є нечесні громадяни, які отримують виплати, які їм не призначені. Тому, з 14 жовтня Кабмін ухвалою №1168 вирішив запровадити перевірки ВПО, через які їх можуть позбавити виплат.

Тепер уряд буде перевіряти місце проживання переселенців. Якщо виявиться, що вимушених переселенців не буде по вказаній адресі, то їх позбавлять виплат. Перевіркою буде займатись Національна соціальна служба. Її співробітники будуть у рандомному порядку відвідувати місце проживання внутрішньо переміщених осіб. Кого перевірятиме, чи вирішуватиме начальник, чи заступник керівника територіального органу Нацслужби. Йому будуть передавати сформовані списки з використанням Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Якщо при такому візиті ВПО не буде присутній на місці, то посадова особа Національної соціальної служби залишає запис в акті про це. Якщо ВПО протягом 10 днів після відвідування комісії не з’явиться в органах соцзахисту, тоді виплати можуть припинити виплачувати. Варто пам’ятати, що у разі зміни місця проживання потрібно заздалегідь про це повідомляти органи соцзахисту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.