Пенсіонерам виплатять 10 пенсій відразу: хто зможе отримати

Уряд повідомив пенсіонерів нашої країни про можливість отримання одноразової допомоги у розмірі 10 місячних виплат. Допомога буде перерахована одноразово з першою виплатою пенсії. На допомогу зможуть розраховувати громадяни, які пропрацювали у бюджетному секторі та обіймали посаду, яка передбачає право виходу на пенсію «за вислугою років». Є наступні вимоги до отримувачів допомоги:

  • Виплата розміром 10 пенсій надається громадянам, пенсійні виплати яких були призначені за віком, починаючи з 1.10.2011 відповідно до Закону №1058.
  • Одержувач такої допомоги у день досягнення пенсійного віку має працювати на державному підприємстві або підприємстві комунальної форми власності.
  • Посада, яку обіймає пенсіонер, повинна передбачати право призначення пенсії за вислугу років.
  • Для призначення цього приємного бонусу людина повинна мати повний страховий стаж, одержаний на відповідних посадах. Для чоловіків це – 35, а для жінок – 30 років.

Якщо ж до цього пенсіонери вже отримували якийсь із видів пенсії, на жаль, претендувати ви на неї не зможете. Фінансування буде надходити з Держбюджету. Допомога можна буде отримати в повному обсязі разом із першою пенсійною виплатою, призначеною при досягненні пенсійного віку.  Сума, що призначається як допомога, буде розрахована відповідно до місячного розміру пенсії станом на день її призначення. В першу чергу на таку допомогу можуть претендувати працівники сфери освіти, які виходять на пенсію за віком.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.