Який мобільний оператор здатних забезпечити надійний зв’язок і інтернет при відключені світла

Українські мобільні оператори роблять все для того, аби стабілізувати роботу станцій після відключення електроенергії. Наприклад, мобільний оператор Vodafone поступово розширює ємності у деяких регіонах, встановлюючи «додаткові спектри». Насамперед, це стосується областей з підвищеним трафіком у зв’язку міграції населення. Мова йде про Закарпаття, Чернівці та Полтавщину.

«Ми постійно намагаємося збільшувати кількість батарей на наших технологічних майданчиках, оперативно довозити паливо для безперебійної роботи генераторів, щоб люди могли виходити на зв’язок за будь-яких умов», – кажуть у lifecell.

Виходить, що оператор протягом останніх двох тиждень тестував живлення від сонячних батарей для автономності обладнання. Така техніка вже вставновлена на півдні України. Воно забезпечує цілодобову роботу мобільної мережі, незважаючи на сезонність та кількість сонячного світла. Крім всіх старань оператори радять зменшувати використання трафіку. Для цього необхідно:

  • вимкнути автозавантаження медіа в месенджерах;
  • не використовувати при відключенні електроенергії програми, які споживають великий обсяг трафіку (наприклад, YouTube).
  • зменшіити трафік, встановивши нижчу якість відео.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.