В Україні знову перевірятимуть переселенців

Для всіх внутрішньо переміщених осіб є важлива новина: 14 жовтня Уряд ухвалив постанову №1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Це означає, що буде проводитись перевірка проживання ВПО за зазначеною нею адресою. Перевірка буде проводитись територіальними органами Нацсоцслужби шляхом проведення вибіркової перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи, про що складається відповідний акт за формою, встановленою Нацсоцслужбою.

Раніше це було передбачено в Постанові КМУ №505 від 01 жовтня 2014 року «Про надання щомісячної адресної допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» та дуже часто застосовувалася на практиці органами соцзахисту.

Якщо під час перевірки виявиться, що ВПО перебувають за вказаною адресою, то протягом 10 днів потрібно буде явитись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем перебування на обліку і пройти там ідентифікацію. Якщо протягом 10 днів ви не відвідаєте органи, то соціальні виплати будуть припинені з наступного місця.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.