Помилка оновлення смартфона Xiaomi та нові функції з MIUI 14

В останній версії MIUI 14, яка зараз проходить тестування, розробники додали кілька цікавих функцій, що розширюють можливості Xiaomi.

 

Але перед тим як розповісти про них відповім на питання щодо поширених помилок, з якими деякі користувачі стикаються при оновленні смартфона.

Помилка “Неправильний шлях”.
Щоб не чекати на оновлення Xiaomi і встановити нову версію MIUI відразу після її публікації, доводиться завантажувати файл прошивки і оновлюватися через спеціальне меню.

Але після вибору файлу процес оновлення не починається, а на екрані смартфона з’являється напис про помилку неправильного шляху.

Виправити ситуацію простіше простого, для цього достатньо скориставшись будь-яким файловим менеджером, перенести файл прошивки в директорію Download/downloaded_rom.

Оновлення зникло.
Постійно отримую повідомлення від передплатників зі схожим змістом: “На смартфон прийшло оновлення, я не встиг його встановити, а тепер його немає, що робити?”

Подібна ситуація відбувається через вибіркову розсилку, головним принципом якої є обмежена кількість смартфонів, що одночасно оновлюються.

Детальний розбір програми “MIUI Downloaded” завдяки якому можна знайти та завантажити актуальну прошивку на будь-який смартфон Xiaomi, вже є на каналі, тому не буду повторюватись і просто залишу посилання на інструкцію.

Смартфон не завантажується після оновлення.
Якщо смартфон зависає на логотипі MIUI і довгий час (більше 10 хвилин) не завантажується в систему, перше, що потрібно зробити, – примусово перезавантажити його.

Для цього натисніть кнопку живлення і тримайте до моменту поки екран згаснувши не ввімкнеться знову.

 

Якщо ситуація повторюється спробуйте завантажити смартфон у безпечному режимі, перезавантажте смартфон і під час появи логотипу “Mi” натисніть і утримуйте клавішу зменшення гучності.

 

Якщо смартфон запустився (з’явився напис “Безпечний режим”), то з ймовірністю 99% причина помилки полягає в налаштуваннях системи, сторонніх або вимкнених раніше додатках.

Збережіть усі важливі файли зі смартфона і зробіть скидання до заводських налаштувань, повірте це найшвидший і найправильніший варіант у подібній ситуації.

Нові функції MIUI 14
Нова версія програми “Налаштування” додає на смартфони Xiaomi приховане меню, в якому у користувачів наступної версії MIUI з’явиться можливість вручну вмикати або вимикати підвищену частоту оновлення екрана в окремих програмах, завдяки чому автономність смартфона зросте.

Встановити оновлення для ознайомлення можна тільки на смартфони з MIUI 13 (Android 12), після цього потрібно відкрити програму “Miappa”, розділ “More Tools” та ввести в пошуковому рядку слова High refresh rate.

Так як функція тільки з’явилася і не призначена для роботи на стабільних прошивках, гарантувати працездатність не можу.

Крім цього, велике оновлення отримало програму “Сканер”, яка тепер може сканувати презентації та зберігати файли у форматі PPT.

Також додано можливість перекладу тексту з фото та зображень (поки що мови лише дві) та покращено функцію розпізнавання тексту.

Версія також тестова, тому встановлювати її як основний сенс не бачу, хіба що тільки для ознайомлення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.