Укрпошта виплачує українцям по 1200 гривень: як отримати

Уряд країни повідомив про нову допомогу, яку зможуть отримати жителі деокупованих територій. Допомога у розмірі 1200 грн виплатить Червоний Хоест, а отримати кошти можна у пересувних відділеннях поштового оператора «Укрпошти». Допомогу вже отримали жилеті Харківщини. Загалом допомогу отримають близько 200 тисяч громадян із інших деокупованих регіонів.

Півмільйона гривень вже виплатили мешканцям деокупованих сіл Липці та Російські Тишки. Кошти можуть отримати всі громадяни: як дорослі, так і діти. Гроші будуть виплачувати протягом двох місяців особисто на руки у виїзних бригадах поштового оператора. Громади населених пунктів готують за погодженням з ОВА списки осіб. Кошти почали виплачувати 19 вересня.

Кошти будуть отримувати громадяни, які весь цей час перебували під окупацією та продовжують мешкати там.Також мешканцям деокупованих регіонів можуть скористатися всіма адміністративними послугами, доступними до війни. Громадянам спростили процедуру подання заявок на отримання пенсій на деокупованих територіях. Податись можна через місцеві органи влади, вказуючи в заяві дату, місце її подання, а також ПІБ особи, яка прийняла заяву на виплату пенсії.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.