iPhone 14 проти Xiaomi 12: який із флагманів коштує своїх грошей

7 вересня Apple представила флагманську серію iPhone 14. Нові моделі розхоплюють як гарячі пиріжки. Але це зовсім не означає, що новий iPhone 14 – найкращий смартфон за свої гроші. І щоб довести це, ми порівняли базову модель iPhone 14 з Xiaomi 12, що виглядає не менш привабливо за рахунок своєї нижчої ціни.

Дизайн
З погляду зовнішнього вигляду особливих змін у базового iPhone 14, порівняно з торішньою моделлю iPhone 13, не відбулося. Незважаючи на те, що тотальному редизайну впали тільки Pro-версії нового флагмана Apple, ми дивилися б у бік базової моделі iPhone 14, і не тільки через його компактні розміри, але і через плоскі грані корпусу і вищу якість збірки по порівняно з Xiaomi 12, навіть заплющивши очі на потворну виїмку над дисплеєм.

Корпус iPhone 14 складається з алюмінієвого каркасу та скляних панелей з керамічним покриттям з обох боків. Флагман Apple захищений від пилу та вологи відповідно до стандарту IP68 і витримує занурення під воду на глибину до 6 метрів протягом 30 хвилин.

Що ж стосується Xiaomi 12, то він не має захисту від вологи, але його корпус виготовлений з матеріалів преміум-класу — алюмінієвої рами і скляних панелей Gorilla Glass 5. А замість моноброви, як у iPhone 14, у нього лише невеликий отвір у верхній частині дисплея під передню камеру.

Дисплей
Якщо якість екрану для вас одна з головних характеристик смартфона, то краще вибрати iPhone 14. Він має OLED-панель Super Retina XDR з діагоналлю 6,1 дюйми, роздільною здатністю Full HD+ (2532 на 1170 пікселів) та підтримкою HDR10 та Dolby Vision. Але якщо ви любите грати в ігри на смартфоні, то варто подивитися у бік Xiaomi 12, дисплей якого підтримує частоту оновлення зображення 120 Гц проти 60 Гц у базового iPhone 14. Екран флагмана Xiaomi є AMOLED-панель діагоналлю 6,28 дюйма з роздільною здатністю HD+ (2400 на 1080 пікселів), HDR10+ та Dolby Vision, а також вбудованим ультразвуковим сканером відбитків пальців. А ось смартфон Apple Touch ID позбавлений.

Апаратне та програмне забезпечення
Що ж до продуктивності, то порівнюючи Android-смартфон з iPhone важливіше програмне забезпечення, ніж «залізо». Справа в тому, що iPhone 14 працює на фірмовій прошивці iOS 16, яка оптимізована краще, ніж MIUI, і здатна за інших рівних забезпечити більш високу продуктивність.

Усередині iPhone 14 встановлено побудований за 5-нанометровим техпроцесом чіпсет A15 Bionic з шестиядерним процесором з максимальною тактовою частотою 3,23 ГГц та п’ятиядерною графікою Apple. Він також має 6 Гбайт оперативної та до 512 Гбайт вбудованої пам’яті.

Незважаючи на те, що iPhone 14 виглядає краще з точки зору продуктивності, Xiaomi 12 залишається одним із найпотужніших смартфонів на Android завдяки мобільній платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 з максимальною тактовою частотою 3 ГГц, який побудований за 4-нанометровими нормами.

Камери
Завдяки самим датчикам та програмній оптимізації iPhone 14 може робити більш якісні фото в різних умовах, ніж Xiaomi 12. Флагман Apple обладнаний 12-мегапіксельною основною камерою з оптичною стабілізацією зображення та додатковим надширококутним модулем, а також 12-мегапіксельною селфі-камерою -відео.

Що ж стосується Xiaomi 12, він має потрійну основну камеру, яка складається з головного 50-мегапіксельного датчика з оптичною стабілізацією зображення, 13-мегапіксельного модуля з надширококутним об’єктивом і 5-мегапіксельної макрокамери. На передній панелі встановлена ​​32-мегапіксельна фронтальна камера, яка вміє знімати відео у форматі Full HD зі швидкістю 60 кадрів на секунду.

Акумулятор
У Xiaomi 12 акумулятор набагато більше, ніж у iPhone 14 – 4500 мАг проти 3279 мАг. І незважаючи на оптимізацію iOS, смартфон Xiaomi за однакового сценарію використання повинен забезпечити більш тривалий час автономної роботи.

До того ж і заряджається смартфон від Xiaomi куди швидше завдяки підтримці 67-ватного проводового заряджання і 50-ватного бездротового.

Ціна запитання
Вартість iPhone 14 стартує з позначки 999 доларів, тоді як для покупки Xiaomi 12 вам потрібно менше 600 доларів.

Переваги Xiaomi 12:
Більш доступна ціна;
Більш широкий екран;
Швидша зарядка;
Акумулятор більшого розміру.

Недоліки Xiaomi 12:
Найгірша якість зйомки.

Переваги iPhone 14:
Висока продуктивність;
Чудові камери;
Водонепроникний корпус;
Face ID;
MagSafe.

Недоліки iPhone 14:
Висока ціна.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.