Нове оновлення Windows 11 блокує вхід до вашого компютера

Оновлення KB5016691 для Windows 11 версії 21H2 блокує можливість входу в систему після перезавантаження ОС або виходу із системи для нещодавно доданих користувачів із обліковим записом Microsoft. Розробники в курсі проблеми та радять системним адміністраторам виконати відкат оновлення за допомогою системи KIR (Known Issue Rollback) та файлу для відкату групової політики, налаштування якої неправильно змінюють це оновлення.

«Після встановлення оновлення KB5016691 та додавання нового користувача з обліковим записом Microsoft у Windows 11, можливо, користувач не зможе увійти до системи протягом короткого часу після першого перезавантаження або виходу з системи. Проблема торкається тільки недавно доданого користувача з обліковим записом Microsoft і тільки в момент першого входу в систему», — пояснили в Microsoft.

Розробники розповіли, що проблема не впливає на роботу корпоративних Windows 11, пов’язану з новими або поточними обліковими записами користувачів домену Active Directory або обліковими записами Azure Active Directory.

Як обхідний шлях у Microsoft порадили користувачам, хто зіткнувся з цією проблемою, дочекатися повторної появи екрана блокування. Після цього, за заявою розробників, проблема «розсмокчеться сама собою», що дозволить користувачеві увійти до системи нормально.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.