Усі пенсіонери отримали право на додаткові 6600 гривень з Дії

Уряд повідомив українців про те, що всі громадяни пенсійного віку зможуть розраховувати на допомогу у розмірі майже 7 000 гривень. Подати заявку українці зможуть у державному порталі «Дія». Першими дану виплату отримають жителі тимчасово непідконтрольних Україні територій, або тих, де ведуться активні бойові дії.  Міністерство соціальної політики України повідомляє, що відомством уже передано списки громадян похилого віку для виплати грошової допомоги УВКБ ООН, які не є переселенцями, але подали заявки на допомогу через соціальну платформу.

Також у Мінсоцполітики зазначили, що таких українців похилого віку, які не є ВПО, налічується майже 65 000, і отримають ці громадяни грошову допомогу завдяки співпраці Міністерства соціальної політики України з УВКБ ООН. Також у міністерстві наголосили, що всі заяви, відомості про які подано було в УВКБ ООН, пройшли верифікацію. Так ось, враховуючи той фактор, що надається дана допомога протягом 3 місяців у сумі по 2 200 гривень на кожного члена сім’ї, то сумарно це виходить 6 600 гривень, які отримають заявники.

Щоб отримати допомогу необхідно звернутись до органів місцевої влади, які допоможуть з реєстрацією або самостійно зробити це на сайті. Ви також можете подати заявку через інформаційну платформу «єДопомога». Для цього необхідно:

  • перейти на платформу «єДопомога»;
  • обрати напрямок «Виплати від міжнародних організацій»;
  • заповнити заявку, вказавши всі необхідні дані.

Першими допомогу отримають найвразливіші категорії населення. У пріоритеті є пенсіонери, які залишилися жити на тимчасово окупованих територіях України та прифронтових зонах. Далі по пріоритетах кошти отримають самотні громадяни, особи з інвалідністю та інші. Тут навіть не має значення, чи має людина ВПО, чи ні. Ми рекомендуємо вам уважно вивчати платформу «єДопомога», оскільки там ж рідні види матеріальних виплат, які можуть отримати українці. До того ж, ви можете подати заявку на отримання гуманітарної допомоги, одягу та продуктів харчування.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.