Приватбанк і Монобанк різко обмежили зняття готівки зі своїх карток

Мабуть кожен українець помітив, що з початку війни в країні почали діяти нові правила зняття готівки в українських банках. Експерти спробували пояснити громадянам навіщо ці обмеження. Напркилад, в касах банку клієнти мають змогу зняти лише 100 тисяч гривень готівки на день. А якщо ви плануєте зняти велику суму, то за це потрібно попереджати заздалегідь.

Стосовно ПриватБанку, то клієнти зможуть зняти лише 15 тисяч гривень, якщо йдеться про картку іншої фінансової установи (на карту Приватбанку ліміт трохи більший). В іноземній валюті можна отримати тільки до 100 тисяч гривень. Ви також зможете зняти готівку в касах магазину. Її ліміт становит 6 тисяч гривень. Якщо ви знаходитесь за кордоном, то ліміт вашого зняття буде 12,5 тисяч гривень на тиждень. Якщо ж вам будуть відправляти кошти, то лише до 100 тисяч гривень на місяць.

Національний банк України рекоменду банкам вводити ліміти. Адже це призведе до ліквідності та стабільності ринку України. Також було веселості додаткову верифікацію, аби уникнути ймовірність корстування окупантами українськими картками.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.