Офіційно представлений смартфон Sony Xperia 5 IV: компактний, потужний і з вражаючою ціною

Як і попередник, новий Sony Xperia 5 IV позиціонується як маленький смартфон. Він отримав якісніший екран, акумулятор збільшеної ємності та продуктивне залізо, а його камери підтримують функції, раніше доступні тільки в дорожчих моделях компанії.

Sony Xperia 5 IV оснащується 6,1-дюймовим OLED-екраном з роздільною здатністю 2520х1080 пікселів, що підтримує частоту оновлення до 120 Гц. Матриця стала на 50% яскравішою порівняно з попередньою моделлю. Зверху та знизу у невеликих симетричних рамках заховані фронтальні стереодинаміки.

Новинка стала на 1 мм тонша порівняно з попередньою моделлю, при цьому виробнику вдалося збільшити ємність вбудованого акумулятора на 10% (до 5000 мАг). Заявлено можливість заряджати до 50% за 30 хвилин під час використання адаптера потужністю 30 Вт. Є й підтримка бездротової зарядки. Sony стверджує, що смартфон зберігає ємність АКБ на високому рівні до трьох років.

За продуктивність гаджета відповідає флагманський процесор Snapdragon 8 Gen 1, що працює у зв’язці з 8 ГБ оперативної пам’яті. Для зберігання даних доступний накопичувач на 128 ГБ, який підтримує розширення картами microSD. У смартфоні є 3,5-мм роз’єм для навушників та захист від води та пилу за стандартом IP68.

 

Основна камера оснащена трьома сенсорами по 12 Мп: ширококутною з діафрагмою f/1.7 та OIS, ультраширококутною та телефото з 3,5-кратним наближенням та оптичною стабілізацією. Всі три модулі здатні знімати зі швидкістю 120 кадрів за секунду і підтримують автофокусування по очах у режимі реального часу. Для селфі передбачений 12-мегапіксельний сенсор з 24-мм об’єктивом з фіксованим фокусом та діафрагмою f/2.0.

У продаж Sony Xperia 5 IV надійде в середині вересня за ціною 1049 євро.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.