Додаток «Дія» б’є нові рекорди

Сучасним громадянам важко уявити своє життя без державного порталу «Дія». Адже мобільний додаток вмістив в себе всі корисні послуги, на які раніше громадяни витрачали години свого часу. Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації, повідомив, що на сьогодні кількість користувачів застосунку перевищила 18 млн людей. Ще тільки в травні кількість користувачів становила 17 млн людей.

Додаток «Дія» належить до екосистеми проекту «Цифрова держава» від Міністертсво цифрової трансформації. До екосистеми також належать:

  • державний портал «Дія»;
  • «Дія Освіта» — портал з онлайн-курсами: базовий із цифрової грамотності;
  • «Дія Бізнес» — портал з допомоги малому та середньому бізнесу та інші.

З початку повномасштабної війни в нашій країні, більшість з послуг були направлені на переселенців, яким довелось виїхати за кордон. Наприклад, нещодавно стали можливим громадянам у Польщі користуватись цифровим посвідченням водія та техпаспортом. Це можливо завдяки запуску обміну документами між українським порталом «Дія» та польським mObywatel.

Це вкрай важливо: за даними, з початку війни більше 9 млн українців виїхали за кордон. Кількість внутрішньо переміщених осіб також вражає. Тікаючи від біди, багато українців втратили паперові документи. А електронні варіанти документів значно спрощують їх життя зараз.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.