Samsung представила 55 дюймовий монітор Odyssey ARK за дивовижною ціною

Сьогодні, 16 серпня, компанія Samsung офіційно представила світові свій величезний ігровий монітор Odyssey Ark, який вперше був анонсований у січні на виставці CES 2022. Щоправда, тоді виробник лише побіжно розповів про це диво світу високих технологій, тепер модель офіційно надійшла у продаж і готова дивувати аудиторію вигнутим дисплеєм із діагоналлю 55 дюймів. Відразу варто відзначити, що іноді виробники випускають широкоформатні монітори, у яких теж велика діагональ «на папері», але насправді це просто два дисплеї по 27 дюймів, які зліпили в один. Але з Odyssey Ark історія зовсім інша – це дисплей із співвідношенням сторін 16:9.

Відповідно, це той же телевізор із діагоналлю 55 дюймів, тільки у форматі ігрового монітора з вигнутою матрицею та роздільною здатністю 3840х2160 пікселів. Також монітор підтримує технологію HDR10+ та AMD FreeSync Premium Pro, може похвалитися часом відгуку в 1 мс (від сірого до сірого), частотою оновлення 165 Гц і яскравістю 1000 кд/м2. Крім того, технологія Quantum Mini LED, про яку так активно говорили на CES 2022, насправді дісталася серійного продукту, так що якість зображення на VA-матриці має бути просто фантастичною. Крім того, розробники реалізували режим повороту екрана, який перетворює монітор на рекламний банер.

Справа в тому, що підставка монітора може при активації поворотного механізму перевести дисплей у вертикальну орієнтацію, завдяки якій можна в певних сценаріях зручно працювати з документами, таблицями, різними даними або просто перегортати веб-сторінки. У цьому режимі можна налаштовувати кут нахилу та висоту підставки, виглядає досить переконливо, але, ймовірно, у користувача шия втомиться швидше, ніж він оцінить переваги такої діагоналі. Також виробник втиснув у корпус монітора просунуту аудіосистему Sound Dome із підтримкою технологій AI Sound Booster та Dolby Atmos для об’ємного звучання всіх динаміків (сумарна потужність 60 Вт).

 

Вартість монітора Samsung Odyssey Ark складає 3500 доларів, що при такому наборі характеристик і величезної діагоналі цілком очікувано. Ніхто не думав, що цей ігровий монстр буде доступним. Та й за ці гроші користувач отримує бездротовий контролер Ark Dial з безліччю функцій, що сам по собі тягне на сотню доларів як мінімум.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.