Xiaomi продає 65-дюймовий 4К Redmi A65 2022 за ціною бюджетного смартфона

ТБ підтримує смарт-ТВ і має дозвіл 4К і коштує всього на кілька тисяч дорожче бюджетного Xiaomi Redmi 10. За останні два роки продажі телевізорів побили всі мислимі та немислимі рекорди. Samsung та LG буквально купалися в грошах, а виною всьому коронавірусні обмеження. Мільйони людей перейшли на віддалену роботу, отримавши на 2-3 години більше за вільний час на добу. Відпала необхідність діставатися офісу, стояти в пробках і сидіти зі співробітниками в курилці. Для деяких це стало неприємним сюрпризом, а як заміну люди перейшли на віртуальні розваги. Netflix і конкуренти стрімко набирали базу користувача, а перегляди фільмів і серіалів на стрімінгових сервісах били рекорди щомісяця. У 2022 році ринок переживає сильне падіння, що призведе до втрати доходів, а втриматись зможуть лише ті, хто здатний запропонувати користувачеві більше за ті самі гроші. Судячи з усього, керівництво Xiaomi вирішило переглянути цю аксіому, адже замість утримання старих цін там випустили великий і дуже дешевий телевізор.

Китайська компанія давно випускає продукти під брендом Redmi. Це дозволило розширити географію продажів, а також збільшити ринкову частку, адже електроніка суббренду отримує найкраще співвідношення між ціною та характеристиками. Цього разу Xiaomi перевершила навіть себе, адже у продаж надійшов телевізор A65 2022 за 2099 юанів. Діагональ панелі дорівнює 65 дюймів або 165 сантиметрів, а сам продукт дуже несхожий на бюджетні аналоги. Наприклад, як роздільна здатність вибрано просунуте Ultra HD (4К). Екран здатний відображати 1 мільярд відтінків та 78% колірного простору DCI-P3. Доступна повна підтримка HDR, а сам дисплей займає 98% лицьової частини телевізора. Рамки настільки тонкі, що їх складно помітити навіть за ретельного вивчення. Мабуть, єдиним мінусом може вважатися частота поновлення 60 Гц, але це вже надмірності, адже в перекладі на гривні A65 2022 коштує всього 10 700 гривень.

Перші оглядачі, які вже отримали доступ до телевізора, жартують на тему того, що досить велика за розмірами панель виявилася дешевшою за більшість смартфонів. Наприклад, найбюджетніший Xiaomi Redmi 10 з 4 Гб оперативної пам’яті в Україні оцінений у 8500 гривень. Відповідно до специфікацій, усередині знаходиться повноцінна система смарт-ТВ на базі найпопулярнішої платформи Android TV. Ті, хто вже встиг випробувати інші телевізори Xiaomi, оцінили переваги оболонки MIUI TV із широким функціоналом та зручністю. Це означає, що телевізор мало чим відрізняється від звичного смартфона і може керуватися не лише спеціальним пультом, а й за допомогою програмного забезпечення на мобільному телефоні. На цей раз немає жодних обмежень, адже відповідне програмне забезпечення доступне не тільки в магазині додатків Android, але і iOS. Мало того, з офіційного сайту можна завантажити програму під Windows або MacOS.

 

Усередині A65 2022 ховається середній 4-ядерний процесор на основі Cortex A35. З коробки можна виявити накопичувач на 8 Гб та 1.5 Гб оперативної пам’яті. Неясно, чи можна розширити фізичний диск за рахунок карт пам’яті, чи така можливість не передбачена. Доступні всі стандартні інтерфейси, що дозволяє виводити контент як за бездротовими протоколами, так і через традиційні засоби підключення. Виведення звуку здійснюється на два динаміки потужністю 10 Вт кожен, але за таку ціну розраховувати на об’ємне аудіо з тривимірним ефектом було б безглуздо. Продаж стартував у Китаї, а точних термінів появи телевізора на ринку України поки що немає.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.