Китайська лазерна «ручка», яка малює у повітрі

Китайські вчені з об’єднаної лабораторії Хунтуо в Ухані винайшли лазерну ручку, що дозволяє писати у повітрі. Пристрій вибиває електрони з атомів кисню, перетворюючи їх у плазму, що світиться, яка і служить своєрідним чорнилом.

Китайські ЗМІ зазначають, що ручка використовує ультракороткі високоінтенсивні лазерні імпульси для відокремлення електронів від частинок повітря та перетворення їх у світловипромінюючу плазму з достатньою точністю, щоб малювати помітні слова в повітрі. При цьому лазер досягає незбагненної щільності енергії в 100 терават на квадратний сантиметр. Також вчені заявили, що використовували 3D-сканування для розташування піксельних точок для формування букв.

Цікаво те, що потужність лазерної ручки в ході роботи може досягати одного мільйона мегават, що порівняно з кількістю енергії, що генерується великою і розвиненою країною, проте через те, що сплески дуже короткі, пристрій не споживає багато електрики, що робить його, слів вчених, щодо безпечним у використанні. Вони сподіваються, що новинка стане в нагоді в квантових обчисленнях, візуалізації мозку та інших передових технологіях.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.