Українці зможуть купляти квартири дуже дешево через «Дію»

В державному порталі «Дія» знову з’явилась нова функція, яка здивувала всіх українців. Річ у тім, що у порталі тепер можна оформити «Доступну іпотеку». Таке рішення затвердив Кабмін: було оприлюднені умови отримання кредиту на житло та спосіб подання заявки на такий кредит.

Раніше Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, розповідав, що з 1 жовтня взяти пільговий кредит на житло на 20 років під 3% річних з первісним внеском розміром 20% від загальної вартості зможуть: військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони, медики, вчителі та  педагогічні працівники, і навіть вчені.

Крім того, роботодавці даних сфер зможуть компенсувати їм початковий внесок та частину тіла кредиту за рахунок бюджетних програм. Розмір такої компенсації буде залежати від стажу та вислуги. В наступному році в програмі можуть взяли участь всі українці, але з однією умовою: житлова нерухомість не повинна перевищувати 52,5 кв.м + 21 кв.м на кожного члена сім’ї.

Для того, аби придбати нерухомість є такі умови:

  • загальна площа придбаного житла не повинна перевищувати 52,5 кв.м+21 кв.м на кожного наступного члена сім’ї;
  • при купівлі житла в обласних центрах обов’язковою умовою є його придбання у будинку, що перебуває в експлуатації не більше десяти років;
  • вартість житла має перевищувати оцінну вартість, визначену оцінювачем чи співробітником банка;
  • вартість одного квадрата не повинна перевищувати опосередковану вартість споруди, визначену Мінрегіоном і збільшену в 2,5 рази для обласних центрів, міст з населенням понад 300 тис. осіб, на відстані до 15 км від Києва, удвічі для міст з населенням 100-300  тис. осіб, в 1,75 рази – для інших населених пунктів.

Якщо ви оформите таку квартиру в «Дії», то вам її обов’язково застрахують.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.