Приватбанк і Монобанк попередив усіх власників банківських карток: це важливо

Національний банк України звернувся з важливим повідомлення до всіх користувачів. Це стосується власників банківських карток. Річ у тому, що в мережі громадяни описали нову шахрайську схему, на яку може натрапити кожен. Для схеми спеціально створюються телеграм-канали, які виглядають як банківські чи канали міжнародних організацій.

Нечесні пропонують громадянам оформити різні типи допомоги від європейський країн, ООН, банків, державного порталу «Дія», та навіть від НАТО. В таких каналах шахраї розповсюджують фішингові посилання на сайти, де можна начебто оформити матеріальну допомогу. Українці у фейкових анкетах залишають секретну інформацію таку, як: пін-код до карти, тризначний номер на обороті вашої банківської картки, термін дії карти.

Після отриманої інформації шахраї з легкістю можуть заволодіти вашими коштами. В НБУ зазначають, що перелічені вище дані не можна розголошувати і повідомляти незнайомим людям. А якщо ви вже розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно заблокуйте картку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.