Xiaomi випустила смарт-окуляри з крутою камерою за ціною смартфона

Xiaomi презентувала своє бачення розумних окулярів Mijia Glasses Camera, розробка яких велася протягом двох років. На відміну від багатьох концептів інших компаній це реальний продукт, готовий для масового виробництва та продажу. При цьому ціна оригінального аксесуара можна порівняти з покупкою смартфона середнього класу.

Виглядають смарт-окуляри від Xiaomi далеко не як звичайні. Вони досить громіздкі, з двома великими модулями на дужках. Важить гаджет близько 100 г. У компанії стверджують, що «орієнтована на майбутнє» камера виконана у формі зручного пристрою.

Гаджет побудований на базі неназваного восьмиядерного процесора Qualcomm, оснащений 3 ГБ оперативної пам’яті та вбудованим накопичувачем на 32 ГБ. Для комунікації та зв’язку зі смартфоном передбачені модулі Wi-Fi та Bluetooth 5.0. Поки невідомо, чи окуляри можуть працювати повністю в автономному режимі.

Новинка обладнана 0,23-дюймовим дисплеєм micro-OLED виробництва Sony із щільністю пікселів 328 ppi та максимальною яскравістю 300 ниток. Зазначається, що інформація на ньому добре видно навіть у сонячну погоду. 50-мегапіксельна основна камера та «перископ» на 8 Мп у зв’язці із системою оптичної стабілізації забезпечують 5-кратний оптичний та 15-кратний цифровий зум.

 

Як запевняє виробник, одного заряду вбудованого акумулятора ємністю 1020 мАч вистачає на 100 хвилин безперервного запису відео. Магнітне заряджання потужністю 10 Вт дозволяє заповнити 80% енергії за 30 хвилин. Про можливості очок відомо не так багато. З їх допомогою можна записувати відео та робити фото з подальшим редагуванням на смартфоні. Крім того, пристрій здатний здійснювати переклад з однієї мови на іншу та показувати різний контент у режимі доповненої реальності.

Для перших покупців у Китаї окуляри доступні за ціною 370 доларів, у роздріб вони коштуватимуть $400.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.