Як прибрати зелений значок у кутку екрана Xiaomi

Якщо ви недавно оновили свій смартфон Xiaomi, Redmi або POCO до MIUI 13 на базі Android 12, то могли помітити зелений значок у рядку стану у верхній частині екрану. Цей символ з’являється щоразу, коли будь-яка програма отримує доступ до камери або мікрофона смартфона. Натиснувши на цей значок, ви можете побачити, який додаток цього разу вирішив використати функцію запису.

Навіщо потрібний цей індикатор?
Наприклад, подібну іконку ви можете побачити, коли розблокуєте смартфон за допомогою сканера обличчя або вмикаєте навігатор з голосовим керуванням. Як відомо, деякі програми можуть таємно активувати камеру або мікрофон, щоб стежити за користувачами, тому поява нової функції не варто недооцінювати. Та сама зелена іконка дозволить вам вчасно знайти це.


Як прибрати зелений значок у кутку екрана Xiaomi?
Незрозуміло тільки, навіщо потрібно було робити значок настільки великим і помітним, адже можна було обмежитись невеликим кольоровим індикатором у кутку екрана. Так, до оновленого вигляду рядка стану досить швидко звикаєш, але якщо ви не хочете миритися з цим помітним зеленим значком на екрані, то ви можете відключити повідомлення.

А спочатку потрібно сказати, що значок, про який йдеться, є частиною Android 12 і відключити цю функцію назавжди не вдасться. Максимум, що можна зробити, це приховати іконку до першого перезавантаження смартфона.

Щоб вимкнути сповіщення про використання камери та мікрофона, потрібно:
Зайти в «Налаштування» та відкрити розділ «Захист конфіденційності»;

Натиснути на кнопку «Конфіденційність» і перевести повзунок «Повідомляти про дії» у вимкнене положення.

У описаного вище способу є один недолік – у деяких користувачів можливість відключення цієї опції відсутня. Ймовірно, це залежить від встановленого регіону чи прошивки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.