Як отримати довідку переселенця та грошову допомогу через “Дію”

Багато українців цікавляться як їм можна отримати довідку переселенця та грошову допомогу у державному порталі «Дія». Мінцифра разом з Мінсоцполітикою запустили комплексну послугу з реєстрації внутрішньо переміщеної особи та отримання допомоги на житло 19 квітня 2022 року. Протягом цього часу понад 619 тисяч українців зареєстрували свої заявки.А вже 441,5 тисяч українців успішно отримали довідку ВПО та грошову допомогу від держави.

Українців запевняють, що заявки, які ще не були оброблені незабаром будуть опрацьовані. Міністерства працюють над автоматичним призначенням та виплатами, щоб обробка заяв проходила без залучення працівників районних управлінь соцзахисту. Також проводиться робота над усуненням низки технічних проблем у взаємодії між відомствами. На даний момент міністерства працюють над послугою зняття з реєстрації ВПО.

“Можна буде однією кнопкою в “Дії” зняти себе з реєстрації або змінити адресу реєстрації ВПО. У разі переїзду на нову адресу не потрібно буде йти до районного управління соцзахисту, писати заяви від руки та копіювати документи”, – йдеться у відповіді Мінцифри

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.