ПриватБанк списує гроші із зарплат і пенсій клієнтів

Мережею поширилась інформація, де нібито «ПриватБанк» списує кошти з карток клієнтів. Це відбувається з невиплачених кредитних платежі із їхніх зарплат і пенсій.  Клієнтів обурила така поведінка: чому банк дозволяє собі красти чужі кошти»

Користувачі почали скаржитись на це у мережі. «ПриватБанк під час війни списує 50% соціальних виплат і 100% з не соціальних. Наш улюблений державний банк начхати хотів на рішення Президента і на те, що в країні ВІЙНА і багатьом хліба купити немає на що», — скаржиться клієнт.

Клієнт має кредитний борг у фінансовій установі, який планував закрити після війни. Але банк не чекав клієнта та вирішив самостійно повернути свої гроші доступними йому способами. Банк вибрав найпростіший та найдієвіший спосіб — списати заборгованість з платежу з інших його платіжних карток. З зарплатної картки банк списав всю суму, а з пенсійної – половину суми. Це й обурило клієнта, який лишився майже без грошей.

«ПриватБанк» відповів, що він не порушив закон. Закон забороняє під час війни нараховувати пеню і штраф на заборгованість. Але банк має право забрати кредитний борг, адже це те, що належить йому по праведливості. Механізм списання коштів за простроченим кредитним платежем прописаний у кожному кредитному договорі, який клієнт укладає з банком. Він також описаний у правилах, що є на сайті банку.

“Якщо до 25 числа (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому були здійснені витрати за рахунок кредитного ліміту, Клієнт самостійно не здійснить платіж у готівковій або безготівковій формі у розмірі Мінімального платежу на поточний рахунок, для якого відкрито кредитну картку, Клієнт доручає Банку при настанні термінів платежів здійснювати списання грошей у валюті кредитного ліміту з усіх рахунків Клієнта, відкритих у Банку, та рахунків, які будуть відкриті Клієнтом Банку в майбутньому, у розмірі заборгованості, що підлягає сплаті Банку за цим Договором (здійснювати договірне списання)”, – пояснила служба підтримки ПриватБанку.

Банк порадив клієнтам вчасно вносити обов’язкові суми за кредитними платежами, аби уникнути непорозумінь між ним та банком.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.