Битва титанів Xiaomi 12 Lite проти 11 Lite 5G NE: чим відрізняються два покоління однієї моделі

Нарешті у серії Xiaomi 12 з’явився доступний смартфон. Модель під назвою Xiaomi 12 Lite, що дебютувала у другій половині липня, прийшла на зміну випущеному у 2021 році Xiaomi 11 Lite 5G NE. У чому різниця між цими двома смартфонами та на якому з них краще зупинити свій вибір у 2022 році, розповімо прямо зараз.

Дизайн
Минулорічний Xiaomi 11 Lite 5G NE отримав набагато тонший і легший корпус у порівнянні з наступником і може сміливо претендувати на звання одного з найлегших апаратів на ринку. Саме ця обставина робить його привабливішим, ніж новий Xiaomi 12 Lite. Також старий смартфон має захист від пилу та вологи відповідно до стандарту IP53.

Що ж стосується Xiaomi 12 Lite, то за рахунок зменшених рамок по краях дисплея він виглядає трохи компактнішим, ніж попередник, хоча розмір екрану залишився таким самим. При цьому він важчий і товщі торішньої моделі.

І у випадку з Xiaomi 12 Lite і з 11 Lite 5G NE не варто розраховувати на матеріали преміум-класу. Обидва смартфони одягнені в корпус із недорогого полікарбонатного пластику.

Дисплей
На перший погляд може здатися, що дисплей Xiaomi 11 Lite 5G NE перекочував у 12 Lite, але насправді єдине, що спільного біля екранів цих двох смартфонів – це їхня діагональ і розширення. Дисплей торішнього «полегшеного» флагмана підтримує лише один мільярд кольорів, тоді як екран нового здатний відображати до 68 мільярдів кольорів. Крім того, у Xiaomi 12 Lite сканер відбитків пальців убудований прямо в дисплей, тоді як у попередника він об’єднаний з кнопкою живлення збоку. Частота оновлення дисплея нового смартфона становить 120 Гц проти 90 Гц попереднього покоління.

Обидва смартфони обладнані 6,55-дюймовими AMOLED-панелями з роздільною здатністю Full HD+, підтримкою HDR10+ та захисним склом Corning Gorilla Glass п’ятого покоління.

Апаратне та програмне забезпечення
В апаратному плані особливих змін не відбулося, хіба новий смартфон втратив слот для карти пам’яті формату microSD. Обидві моделі базуються на мобільній платформі Qualcomm Snapdragon 778G, яка побудована за 6-нанометровим техпроцесом і включає восьмиядерний процесор з тактовою частотою до 2,4 ГГц і графічний прискорювач Adreno 642L. Компанію чіпу складають 8 Гбайт оперативної та до 256 Гбайт вбудованої пам’яті типу UFS 2.2.

Що ж до програмного забезпечення, то Xiaomi 11 Lite 5G NE, випущений у 2021 році, поставляється з актуальними на момент його дебюту Android 11 та MIUI 12.5 на борту. А ось Xiaomi 12 Lite може похвалитися свіжим Android 12 із встановленою поверх фірмовою прошивкою MIUI 13.

Камери
Залишивши старий процесор, виробник вирішив серйозно оновити камери. Так, новий Xiaomi 12 Lite оснащений 108-мегапіксельною основною камерою, компанію якої складає 8-мегапіксельний датчик з ультраширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельна макрокамера, а попереду у смартфона встановлена ​​32-мегапіксельна селфі-камера. Що ж стосується Xiaomi 11 Lite 5G NE, то він обладнаний 64-мегапіксельною основною та 20-мегапіксельною фронтальною камерами.

 

Акумулятор
Збільшила Xiaomi та ємність батареї нового смартфона. Тепер Xiaomi 12 Lite живиться від акумулятора на 4300 мАч з підтримкою 67-ватного заряджання, тоді як у Xiaomi 11 Lite 5G NE потужність зарядки обмежена 33 Вт.


Ціни
Xiaomi 12 Lite надійде у продаж на світовому ринку за ціною від 400 доларів, тоді як Xiaomi 11 Lite 5G NE можна знайти зараз менше ніж за 300 доларів.

Переваги Xiaomi 11 Lite 5G NE:
нижча ціна;
захист від пилу та вологи за стандартом IP53;
слот для картки пам’яті microSD;
тонкий та легкий корпус.

Недоліки Xiaomi 11 Lite 5G NE:
гірше за камеру;
менше батарея.

Переваги Xiaomi 12 Lite:
краще камери;
більша батарея;
вище швидкість заряджання.

Недоліки Xiaomi 12 Lite:
висока ціна.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.