Дуже багато українців втратили виплати з Дії, чи повернуть гроші людям

Багато переселенці переймаються тим, що нещодавно у них зникли виплати для ВПО. Ірина Верещук розповіла, чому зникла допомога та чи повернеться вона. Загальна кількість переселенців, що втратили виплати становить 250 000.

За словами Міністерки на гарячу лінію надійшло близько 1548 дзвінків від людей, які не отримали від держави свої виплати. Одні розповідають, що виплати були їм нараховані, але вони не змогли їх отримати. Інші ж скаржаться на те, що подали заявку, але не отримала жодного разу допомогу. Однією з причин затримки виплати є те, що державний портал «Дія» не передав деякі заявки українців до органів соцзахисту.

Також Верещук додала, що уряд централізував виплати та Міністерство соціальної політики України їх виплачує. Загальна кількість громадян, які не отримали виплати становить 250 000. Поки уряд встиг виплатити допомогу 90 000 громадянам. Уряд збільшив кількість комп’ютерів та програм для пришвидшення виплат.

Ще однією причиною, через яку ВПО не отримали свої виплати, є те, що їхні документи не були оформлені належним чином, а самих українців про це не попередили. Тому міністр радить цим громадянам обов’язково зателефонувати на гарячу лінію та повідомити про цю проблему.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.