В Україні анонсували нові виплати до 5800 гривень

В Україні є чимало категорій соціальних виплат для дітей. Їх отримують як неповні сім’ї, так і ті, де є мама та тато. Базові виплати отримують абсолютно всі українські сім’ї одразу після народження дитини та протягом наступних трьох років. Ті діти, які не мають батьків, а також діти з малозабезпечених сімей претендують на допомогу аж до моменту, поки їм не виповниться 23 роки. Саме їм зараз планують збільшити розмір допомоги.

Який розмір допомоги

У Міністерстві соціальної політики заявили, що планують збільшити розмір стипендій для дітей-сиріт, а також дітей, які мешкають у незаможних сім’ях.

Це стосується таких категорій громадян:

  • Дитина, яка не має батьків і позбавлена ​​батьківського піклування на момент, поки їй не виповниться 18 років, отримуватиме щомісяця 5 891 гривню. А ті, кому від 18 до 23 років, отримуватимуть 5582 гривні.
  • Діти, які проживають у малозабезпечених сім’ях, та студенти профтехучилищ отримуватимуть по 1335 гривень. Учні у вищих навчальних закладах матимуть по 1770 грн.

Щоправда, для студентів є кілька вимог. Щоб отримувати стипендію, особи не повинні мати жодної заборгованості за результатами семестру. Мати хорошу успішність і не мати поганих оцінок.

Українцям допомагатимуть перейти працювати в ІТ сферу

Стипендії чи гранти у розмірі 30 тисяч гривень можуть одержати й інші жителі України. Ті, хто готовий змінити свою професію та вивчити ІТ-спеціальність. Про новий проект повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмігаль.

Він зазначив, що:

  • близько 60 тисяч українців матимуть змогу скористатися новою ініціативою;
  • витратити отриману суму можна виключно на курси, які запропонує Міністерство цифрової трансформації.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.