Як українцям без прописки отримати статус переселенця

Багатьом українцям внаслідок війни довелось шукати більш безпечних куточків, залишаючи домівки та місця роботи. Уряд покликався допомагати переселенцям, виплачуючи матеріальну допомогу. Аби отримувати кошти від держави біженці повинні мати офіційний статус внутрішьно переміщеної особи. Тепер в уряді розповіли, як без прописки отримати статус переселенця.

Якщо ви змінили місяця свого проживання ратне маєте офіційної реєстрації наболілому місці, ви все одно маєте право отримати статус. Для цього потірбно лише інші документи, що зможуть підтвердити, що ви проживаєте на новому місці. Ними можуть стати:

Такими документами можуть бути:

  • військовий квиток із відомостями про проходження військової служби;трудова книжка із записами про трудову діяльність;
  • документ, що підтверджує право власності на рухоме чи нерухоме майно;
  • свідоцтво про базову загальну середню освіту, атестат про повну загальну середню освіту, документ про професійно-технічну освіту, документ про вищу освіту (науковий ступінь);
  • довідка з місця навчання;
  • медичні документи;
  • фотографії, відеозаписи та ін.

У Міністерстві також повідомили, що внутрішньо переміщеним особам після зміни місця проживання потрібно відвілати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення або уповноважену особу виконавчого органу сільської, селищної, міської ради/центру надання адміністративних послуг (у період дії військового стану) та надати вищезазначені докази, щоб підтвердити факт проживання на території, на якій був переїзд.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.